WKR Werkkostenregeling

Werkkostenregeling (WKR)

Per januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) ingevoerd. Dat betekent dat feestelijke evenementen voor medewerkers als beloning worden gezien en daarmee onder de WKR vallen (zoals een personeelsfeest, jubileumfeest, bedrijfsuitje, etc.).

U heeft een aantal mogelijkheden om uw bedrijfsuitje buiten de 1,2% vrije ruimte van de WKR te laten vallen:

Bedrijfstrainingen vallen niet onder de WKR

Onze theaterworkshops, waarbij uw gasten zelf aan de slag gaan met de beginselen van het theater spelen, zijn uitermate geschikt als bedrijfstraining voor persoonlijke ontwikkeling en verbetering van communicatie. Op speelse wijze komen belangrijke onderwerpen aan bod, zoals jezelf verrassen; de ander laten stralen; durven falen; en leren loslaten. Handige tools voor alle lagen van uw organisatie.

Teambuildingsactiviteiten met meerwaarde vallen buiten de WKR

Het teambuildingsuitje moet in dat geval geleid worden door een trainer die tijdens en na de opdrachten feedback geeft richting de teams.

Overwegend zakelijk karakter

Het “overwegend zakelijk karakter” biedt eveneens mogelijkheden om bedrijfsuitjes buiten de WKR te houden. Alles staat en valt met een gedegen omschrijving door zowel de opdrachtgever als de organisatiekant van het bedrijfsuitje. De werkgever moet vooraf al heel goed inkaderen wat het doel van de dag is en hoe het uitje daaraan bijdraagt. Siri kan u hierbij uiteraard van dienst zijn.

Het bedrijfsuitje laten organiseren door de personeelsvereniging van het bedrijf

De personeelsvereniging is een zelfstandige organisatie en als de werknemers dit zelf bekostigen, valt het buiten de WKR. Een betere optie is het personeelsfonds waarbij de inleg en uitkering (volgens de huidige regels binnen de wet) geen gevolgen hebben voor het forfait. Voorwaarden voor het personeelsfonds zijn o.a. dat het een apart bestuur moet hebben, de inleg van de werknemers moet minimaal even groot zijn als de inleg van de werkgever en de werknemer mag geen rechten ontlenen aan het fonds.

Jubileumjaar

Indien de organisatie een jubileumjaar heeft, dan heeft de overheid hier weer een aparte regeling voor. Hetzelfde geldt voor medewerkers die een aantal jaren bij een organisatie in dienst zijn.

De werkplek als locatie voor uw activiteit

Het bedrijfsuitje is onbelast indien het volledig op de werkplek plaatsvindt.
Onze videoprogramma’s worden regelmatig bij bedrijven op locatie georganiseerd. Met wat aanpassingen aan uw bedrijfskantine kan zelfs een Murder Mystery binnenshuis plaats vinden! Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden binnen uw bedrijf te bekijken.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende optie of offerte.

Kijk op de website van de Belastingdienst voor aanvullende informatie.

Bekijk ons huidige aanbod voor een creatieve groepsactiviteit

.